Svede problems p0113 - LS1GTO.com Forums

Vendors


Go Back   LS1GTO.com Forums > GTO Tech > Tech Lounge

Reply
 
Thread Tools Rate Thread
Old 01-20-2013, 09:30 PM   #1
GT0FAST
Registered User
 
GT0FAST's Avatar
 
2006 GTO Owner

Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles Ca
Posts: 280


Offline
Svede problems p0113

Installed my svede was fine for a day then threw me a P0113 intake air tempeture sensor circuit high code. Now it says I have no CDs as well. When I had 6cds in there. Anybody know what's going please help thanks.
__________________
2006 pbm m6 STOCK
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-21-2013, 01:41 AM   #2
DoomDevil
~СЛАВА ГЕРОЯМ~
 
DoomDevil's Avatar
 
Lumina SS

Join Date: Oct 2011
Location: Saudi Arabia
Posts: 243
Premium Member


Offline
I hate Diablo tuners. I'm finding it hard to relate your "Head Unit" to your IAT MIL! Check your IAT connection, clean it with an electrical cleaner, and give it a try!
__________________

96 Suzuki X-90
03 Lumina SS Coupe (stock "cat-less" & "built trans!")
03 Lumina SS Coupe (393 whp, LS1, bolt-on's and cam)
07 Toyota Aurion (270 hp and a 6-spd AT)
12 VW Tiguan Highline Sport (for driving the wife and my little girls!)
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 03:30 AM   #3
GTOGRRRR
A4 PBM/RED 1 of 631-now 1of1
 
GTOGRRRR's Avatar
 
2004 GTO Owner

Join Date: Jan 2007
Location: Howell, Mi
Posts: 3,127


Offline
BCM ??
__________________

JBA ceramic shorties,MP112 supercharged with maggietune,pinned crank,K&N dropin,06Tails, DBA rotors/Hawk pads/Russell SS brake lines,Red calipers,RacemeshGrille,06Hood,50%Tint,AeroForceGa ges,Smoked sidemarkers,PIAA H11's,SplitDualexhaust w/ original mufflers,BMRSkidPlate,widened oem 17's,Conti DW 245/275,Optima,AND my custom "see your battery" maggie reservoir relocate "bracket"

400/400

http://www.youtube.com/watch?v=Y0RjU0OG3UQ

http://www.youtube.com/watch?v=BgjP27KTEzw
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 05:18 AM   #4
05 yellowjacket
Premium Member
 
05 yellowjacket's Avatar
 
2005 GTO Owner

Join Date: Jun 2009
Location: Land of the free and home of the GTO
Posts: 3,030
Premium Member


Offline
Make sure there aren't any prongs bent over on your connections.
__________________


-In storage till spring 2014.
-BC Coilovers & Bushings installed.
-SAP grilles
-18" OEM's
-Svede OTRCAI
-SCSS Gator Pod with Aeroforce gauges.

-1 of 234 (definately fewer) 05 A4 YJ'S
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 05:58 AM   #5
CrAzYGOAT
nothing witty today
 
CrAzYGOAT's Avatar
 
2004 GTO Owner

Join Date: Oct 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 1,261


Offline
is it the fast acting one WCS sells?
__________________

STOLEN
2004 PBM LS1 M6
Kooks Headers & Street Screamers - Monster stage 1 with tick performance master
Hinson engine mounts - speed bleeder - ASP UD pulley - 3.91 w/eaton tru trac and Harrop cover - BP shifter
RAMJET otrcai - LSXr/102 Big Mouth - Billet Rails - custom coolant crossover
BC coilovers, 19" TSW Cadwells 45mm on f-245/35 r-285/35 - James Biz catch can
JB blacked out arrows and side badges - Mav man spolier and diffuser - Custom suede interior and trim
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 08:09 AM   #6
GT0FAST
Registered User
 
GT0FAST's Avatar
 
2006 GTO Owner

Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles Ca
Posts: 280


Offline
Ok I'll try that yes it's the wcs one
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 08:18 AM   #7
paulsz28
Bolt Extractor
 
paulsz28's Avatar
 
2004 GTO Owner

Join Date: Mar 2009
Location: Goose Creek, South Carolina
Posts: 1,421


Offline
Dang, your car is acting up lately. Sorry to hear about all the gremlins.
__________________
2004 PBM M6|109K Miles|Work Commuter
WCS Flat Splitter|Painted Shifter Knob|PDed Lugnut Caps|Llumar 26% Tint
NGK TR5IX|MSD 8mm|180 T-stat + TB bypass|Svede OTRCAI + Omega
Lovells Front RR Bushings + Strut Mounts|Lovells 0-Drop Springs|KYB Shocks/Struts
05/06 Calipers|DBA Standard S/D Rotors|Hawk PC Pads
Kooks SS Headers + O/R Mid-pipes|Stock Asymmetric Mufflers
HSC Stock Height Motor Mounts
Torco RGO|ATE Super Blue Brake/Clutch
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 08:33 AM   #8
SpencerW
www.WestCoastSpeed.com
 
SpencerW's Avatar
 
2006 GTO Owner

Join Date: Sep 2005
Location: Covina, CA
Posts: 2,999
Premium Member


Offline
Quote:
Originally Posted by GT0FAST...View Post
Installed my svede was fine for a day then threw me a P0113 intake air tempeture sensor circuit high code. Now it says I have no CDs as well. When I had 6cds in there. Anybody know what's going please help thanks.

I can't help with the CDs, but I'd suggest going looking at all the connections between the engine wiring harness, the MAF breakout harness and sensor and the IAT sensor. If you find that there's a problem with the IAT sensor, let me know and I'll gladly exchange it for a known good one. A while back, my supplier sent the wrong thermistor, and a few sensors got out into customers' hands that had too high of a resistance. I don't think that's your problem, but I'd still like to take care of any problem you have with the sensor. Did you get your Svede from us or did you buy it second hand?
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 04:30 PM   #9
GT0FAST
Registered User
 
GT0FAST's Avatar
 
2006 GTO Owner

Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles Ca
Posts: 280


Offline
Second hand new. Connections look fine disconnected the battery and reconnected it to see if codes come back.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 06:30 PM   #10
GT0FAST
Registered User
 
GT0FAST's Avatar
 
2006 GTO Owner

Join Date: Nov 2011
Location: Los Angeles Ca
Posts: 280


Offline
Quote:
Originally Posted by paulsz28...View Post
Dang, your car is acting up lately. Sorry to hear about all the gremlins.

Yea I know shit sucks.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the LS1GTO.com Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:44 AM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2003-2008, LS1GTO.com
Site Banner Design 2005-2007, Cylosoft

LS1GTO.com is not affiliated with General Motors Corp.