LS1GTO.com Forums - Reply to Topic

Vendors


Go Back   LS1GTO.com Forums > GTO Tech > Electronics > turn signal/renderse light fuse keeps blowing

Thread: turn signal/renderse light fuse keeps blowing Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Register Now

In order to be able to post messages on the LS1GTO.com Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location
Where you live (must be accurate to IP location, if wrong you may be permanently banned)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options
Rate Thread
If you like, you can add a score for this thread.

Topic Review (Newest First)
06-12-2019 12:43 AM
Jontall ACDELCO 14069600
06-10-2019 08:02 PM
Tuske427 Reviving this old thread as it's a life saver and helped me diagnose my car today. Time to order a switch
07-09-2008 08:53 AM
macro
Quote:
Originally Posted by busta...View Post
I have the same thing going on, any part numbers for the switch?

hey busta, unfortunately i do not have a part number for it. I would just take it to your dealer and it will be fixed. Its not a major deal.

Macro
07-07-2008 05:08 PM
busta
turn signal reverse light fuse

I have the same thing going on, any part numbers for the switch?
06-18-2008 08:47 AM
macro
Quote:
Originally Posted by HotRodGuy...View Post
yea, this happened to me w/ 100 miles on the car. Went through a case of fuses till I finally said F' this and took it to the dealer.......

LOL thats exactly what i did!!

Thank god its a simple fix and was under warranty.

Macro
06-17-2008 06:07 PM
HotRodGuy yea, this happened to me w/ 100 miles on the car. Went through a case of fuses till I finally said F' this and took it to the dealer.......
06-17-2008 05:37 PM
Flying Dutchman Thanks !

I will have the local stealer look into it.

macro your GTO is what gets me up and to work in the AM, a simply awesome example of what this car should have (could) looked like from Pontiac.




FD
06-17-2008 01:47 PM
macro
Quote:
Originally Posted by Lothar...View Post
If it's the reverse light switch, it should be a cheap fix.

I think the switch is $20 or so, and you can reach it easily from under the car.

That is correct. Brought mine into the dealer and it was all squared away.

It was weird as hell for a while though - couldn't figure it out.

Macro
06-17-2008 12:24 PM
Raymond Luxury Yacht If it's the reverse light switch, it should be a cheap fix.

I think the switch is $20 or so, and you can reach it easily from under the car.
06-17-2008 12:18 PM
Flying Dutchman
Quote:
Originally Posted by Jason07...View Post
Had the exact same problem. That fuse controls the turn signals, reverse lights, and headlight switch illumination. My dealer replaced some sort of reverse switch that they said was located on the transmission. Hope this helps.

Jason



Any more details on this, it just started happening to me ? Was it a cheap fix at the dealer or is it a DIY repair ?

Thanks,


FD
11-15-2007 08:39 PM
Jason07 Had the exact same problem. That fuse controls the turn signals, reverse lights, and headlight switch illumination. My dealer replaced some sort of reverse switch that they said was located on the transmission. Hope this helps.

Jason
11-15-2007 03:18 PM
Raymond Luxury Yacht Weird.
11-15-2007 02:57 PM
macro I just realized as well that the fuse does not blow if you put the car in reverse it's only when you begin to let the clutch out that it blows.

Any suggestion on what might that be from?

Macro
11-14-2007 03:40 PM
macro
turn signal/renderse light fuse keeps blowing

EDIT: i meant reverse light, not renderse light in the title, but i cant change it LOL.

Hey all, I have the following glitch in my car that just started happening and I wanted to drop you a line and see if anyone have the same issue or had it in the past and it got resolved by your dealer.

I noticed the other day that when i went to use my turn signals, they were not working. I noticed the 15a fuse was blown. I replaced the fuse and everything worked again. I started up the car in nuteral and turned the turn signal on. I put the car into reverse and the fuse promptly blew again...I replaced the fuse yet again, and the same issue again. The fuse controls the reverse lights as well, so they did not work either.

Bulbs are all fine.

After searching and reading about others that have had similar issues, there is still no definitive cause i can find to tell my dealer.

I understand its only a M6 issue, and it's only when you put the car into reverse that the fuse blows.

I have no aftermarket electrical stuff in the car at all, and there has been no work done on the car for quite a while before this happened.

My guess is it's a bad reverse sensor that might be shorting stuff out. Any ideas?
If this has happened to you and you know the bad part number that the dealer replaced, that would be great to know.

Thanks in advance guys.

Macro

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -8. The time now is 10:28 PM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.