LS1GTO Forums banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
835 Posts
Discussion Starter #1
Went to the drag strip tonight and only got to run one time due to it being so busy and I had my daughter with me. Some guy in front of me broke his drive shaft so we got to sit there for a half hour while they cleaned it up :bomb: .

Sorry I missed you Blitzu, DY told me you were there but I had to run as soon as I finished my race.

Anyway, I thought I would try out the stock wheels and tires to see how they handled compared to my Bridgestone potenza s03 pole position 18" tires. Unforturnately I left the #%$# tc on for the launch but turned it off before shifting to 2nd. (that was some frantic hand work) The first thing I noticed is they have much less grip. I never stopped spinning through 2nd gear and well into 3rd. The car did seem to be running really well tonight though. I managed a little over 103 mph which is a personal best speed for me and I thought very good considering the whole tc and spinning thing. The ET wasn't so good but about what I expected at 13.99. The second thing I noticed was how much I really don't like the looks of the stock wheels, but that's another subject.

I'm looking forward to heads, cam and headers from ls1 speed in Sept and maybe be in the 12's then. I think I'll stick with my new wheels and tires from now on too.

Oh, yeah, in case anyone is interested the only engine mods are my CAI from LS1 speed and the predator tune.
 

·
Registered
Joined
·
835 Posts
Discussion Starter #2
Blitzu said:
My runs were as follows....

R/T-.411
60'-2.158
330-5.878
1/8-8.866
MPH-83.24
1000-11.445
1/4-13.627
MPH-103.46


R/T-.548
60'-2.167
330-5.784
1/8-8.765
MPH-83.28
1000-11.348
1/4-13.534
MPH-103.22


R/T-.035
60'-1.959
330-5.663
1/8-8.664
MPH-82.56
1000-11.592
1/4-14.197 <<<<<< 4th gear locked up so I coasted the rest of the way
MPH-87.61


R/T-.068
60'-1.924 <<<< Personal Best.
330-5.624
1/8-8.652
MPH-82.25
1000-11.268
1/4-13.479
MPH-102.15


Not bad... and with DY's advise we figured out the "bogging problem" I just dont know why the car didnt do as well on the last run with a better 60 foot. Maybe because I was hot lapping.... well practically. I didnt get a chance to let the motor just sit like I have before. Either way the car is running strong in the mid 13's now.
So what is the solution to the bogging problem? don't just leave me hanging!!
 

·
4L60E+moded ls1+saudi = bad
Joined
·
710 Posts
Great times for both of you :)
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
Nice times, yeah pretty much have to dump the clutch on stock gears.
 

·
Registered
Joined
·
835 Posts
Discussion Starter #5
I'm way too traction limited to drop the clutch. I guess I'm just going to be satisfied with crappy 60' times and build the power high enough to get good et's anyway. (all at the top)
 

·
Go Tigers!
Joined
·
2,455 Posts
Excellent times! Great to find out nothing really wrong with the car Blitzu. Just
have to give it somemore revs baby!!!!!!!!!!!!!!!! SWEET!
 
1 - 8 of 8 Posts
Top